Първа награда в национален конкурс на английски език за ГПЧЕ „Йордан Радичков” – Видин

DenislavЗа втора поредна година ученик от ГПЧЕ  „Йордан Радичков” печели първо място и купата на Националното състезание по дебати и реч на английски език в категория „Артистично представяне на художествен текст на английски език“, организиран от фондация BEST в град Ловеч на 13 и 14 декември 2014г.
Денислав Бисеров Благоев от 9 б клас се класира на първо място в категория „Проза“ на Националния турнир по дебати и реч на английски език.
Той представи откъс от „Alice in Wonderland” (Алиса в страната на чудесата). Впечатли журито с изумително британско произношение, перфектна дикция, точно предаване на характера на героите чрез различните височини и нюанси на гласа си и със завидна артистичност.
Общо осем ученици от ГПЧЕ „Йордан Радичков” – Видин взеха участие в първия за тази учебна година национален турнир по дебати и реч на английски език в гр. Ловеч. Това са:

  1. Денислав Благоев – 9б
  2. Ванина Венелинова – 9а
  3. Кирил  Иванов – 9а
  4. Цветомира  Савова – 10б
  5. Александър Герасимов – 9б
  6. Владимир Савов – 9б
  7. Денис Даниелов – 11а
  8. Александрина Илиева – 12б

Учениците бяха подготвени от Ейвъри Добс – помощник-учител в ГПЧЕ „Йордан Радичков” по линия на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“.
До финали в класацията достигна Ванина Венелинова – 9а клас в категория „Поезия“, а до полуфинали стигнаха Кирил Иванов – 9а кл. и Александрина Илиева – 12б кл. в категория „Проза“.
Участваха двадесет и седем гимназии от цялата страна и частния Американски колеж в София с общ брой участници – 268 ученици.
С участието си в трите категории на състезанието – „Дебати“, „Проза“ и „Поезия“, учениците ни придобиха ценен опит, мотивираха се за още повече труд и старание в изучаването на английски език, запознаха се с нивото на ученици от цялата страна. Видяха, че конкуренцията е голяма и разбраха, че това, което можем и знаем, може постоянно да се обогатява и развитието ни никога не трябва да спира, колкото и добри да сме.